Безсрочен протест започват таксиметровите шофьори. Недоволството на бранша на шофьорите на

...
Безсрочен протест започват таксиметровите шофьори. Недоволството на бранша на шофьорите на
Коментари Харесай

Срещу Терзиев: таксиметровите шофьори на безсрочен протест

Безсрочен митинг стартират таксиметровите водачи. Недоволството на сектора на водачите на таксита в София стартира още през днешния ден. То започва предходната седмица с автошествие, само че от понеделник митингът им става неопределен. Той ще обхване всички 131-а таксиметрови стоянки на територията на столицата, оповестява NOVA.

Причината е, че кметът Васил Терзиев не е дал отговор на настояванията им нито за среща. Нито за връщане на закритите таксиметрови стоянки по бул. „ Патриарх Евтимий “.

До премахването им се стигна поради новата организация на придвижването в центъра на София. От браншовия профсъюз обясниха, че в символ на митинг ще бъдат върнати всички отстранени табели на стоянки. А такситата ще могат да стопират на всяка от тези местоположения, даже и да са отстранени от кметството.

Новата маркировка в центъра на София провокира стихия от безредици. В продължение на дни живеещите в региона блокираха по здрач придвижването. Причината е, че измененията не бяха минали публично разискване и бяха направени в почивните дни към Великден и Гергьовден. Когато огромна част от жителите на столицата бяха на почивка отвън нея.

След тях на митинг се подвигнаха и таксиметровите водачи, тъй като се оказа, че те са довели и до махане на стоянките. Общо 22 в зона „ център “ и първа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР